måndag 3 januari 2011

Fetaostpaj

Pajdeg:
3dl vetemjöl ( Jag bytte ut det till siktat dinkelmjöl istället)
125gram smör
2msk vatten

Fyllning:
250gram bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
smör
1 1/2tsk spiskummin
1/2tsk salt
1krm peppar
1dl vispgrädde
250gram keso
150gram apetina fetaost
3 Ägg
1 dl svarta oliver

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter). Nagga och låt stå i kyl i ca 30min.
Sätt ugnen på 200grader. Rensa och skölj spenaten. Fräs löken i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Tillsätta salt, pepper och spiskummin. Förgrädda pajskalet ca 10min. Bryt osten i bitar, blanda ost, grädde, keso och ägg. Rör ner spenaten och oliver. Häll blandningen i pajskalet, grädda i mitten av ugnen i ca 30min.





super god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar